Futuristic retreat for poets plopped between two townhouses

Futuristic retreat for poets plopped between two townhouses

Jon Lott, of PARA-project, designed this modern poetry-writing studio that is humorously placed between two traditional townhouses in a residential neighborhood of Syracuse, New York.

The ‘Haffenden House’ features a garage, a library and a reading room.

This is a writer’s dream-space with diffused natural light throughout the home.

The reading room, on the third story, makes maximum use of the sun’s light with a bowl-shaped ceiling.

To top off this literary paradise there is a bathtub in middle of the second floor library.

Check it out in the photos below!

PARA-project-haffenden-house-designboom-02
PARA-project-haffenden-house-designboom-01
PARA-project-haffenden-house-designboom-06
PARA-project-haffenden-house-designboom-04
PARA-project-haffenden-house-designboom-03
PARA-project-haffenden-house-designboom-05
Art Creativity Photography Design Sculpture Funny Illustration Video Inspiration Digital Graphic Design Industrial design Fashion Architecture Technology Street art Painting Furniture Retro News Interior Design Vintage Music Artwork Typography Logo design Nature Performance Cute Animation Books Web design Culture Food and Beverage Textile Sponsored